Langkau ke kandungan utama

Integriti, tata kelola baik dalam pentadbiran orgi tonggak utama kerajaan

KUALA LUMPUR, 18 Jan (Bernama) -- Penekanan kepada nilai integriti dan tata kelola yang baik dalam pentadbiran organisasi adalah antara tonggak utama kerajaan, kata Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Fadillah Yusof.

Justeru, beliau berkata kerajaan tidak akan berkompromi dengan segala bentuk rasuah dan penyelewengan ketika negara sedang dalam fasa penyusunan semula (reformasi) dan pembaharuan.

Beliau berkata amalan ketelusan dan kebertanggungjawaban dapat menjamin kemakmuran dan kesejahteraan negara serta rakyat.

AIGA2022: Bernas muncul pemenang Anugerah Platinum

KUALA LUMPUR: Padiberas Nasional Berhad (Bernas) muncul pemenang Anugerah Platinum Intergriti, Governans dan Antirasuah (AIGA) 2022.

Anugerah itu disampaikan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Fadillah Yusof kepada Pengarah Urusan Kumpulan Bernas, Datuk Haris Fadzilah Hassan dalam majlis penyampaian AIGA 2022 di Institut Intergriti Malaysia (IIM) di ibu negara pada Rabu malam.

Bernas membawa pulang piala pusingan, piala iringan serta geran produk IIM bernilai RM50,000.

AIGA 2022 boleh dijadikan program tahunan utama - YAB TPM

KUALA LUMPUR: Penganjuran Anugerah Intergriti, Governans dan Antirasuah (AIGA) 2022 oleh Institut Integriti Malaysia (IIM) tepat pada masanya ketika Kerajaan Perpaduan sedang memberi fokus usaha meningkatkan integriti dan tata kelola baik serta menghapuskan rasuah di negara ini.

Menurut Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Fadillah Yusof, AIGA boleh menjadi pencetus dan penanda aras kepada semangat baharu tahap integriti dan tata kelola di negara ini.

Hak Cipta Terpelihara © 2023, Institut Integriti Malaysia